CO2-neutraal drukwerk

Als het enigszins kan, kiest Planningwize voor CO2-neutraal drukwerk. Want net als jij vind ik het klimaat en het milieu belangrijk.

Wat is CO2-neutraal drukwerk?

CO2-neutraal drukwerk betekent dat de CO2 die vrijgekomen is bij het drukken van een product wordt gecompenseerd door de aankoop van CO2-certificaten. CO2-certificaten garanderen dat de hoeveelheid CO2 die op het certificaat wordt genoemd, ook daadwerkelijk bespaard is met het project waarvoor het certificaat is afgegeven.

Bij planningwize kiezen we het liefst voor projecten met windenergie of  waarbij bomen worden geplant.

Waarom “waar mogelijk” en niet gewoon altijd?

De producten van Planningwize worden bij verschillende drukkerijen gedrukt. We zoeken namelijk de beste drukkerij uit voor elk product, op het gebied van kwaliteit en prijs. Want we willen ook niet dat de prijzen van onze producten te hoog worden. Omdat niet elke drukkerij deze mogelijkheid biedt om CO2 neutraal te laten drukken, is het bij sommige producten “kiezen of delen”. Maar je kunt ervan uitgaan dat we altijd ons best doen om de drukkerijen op dit gebied onder druk te zetten!

Hoe weet ik welke Planningwize-producten CO2 neutraal gedrukt zijn?

Bij elk CO2 neutraal gedrukt product staat het logo met het groene blaadje dat je hiernaast ziet. Bij dat product is dus een certificaat afgegeven aan Planningwize. Ook zie je bij het product de naam van het project waarvoor het certificaat is afgegeven.

Is dit allemaal verplicht?

Nee hoor. Dit is volledig vrijwillig. Maar wel erg belangrijk!

Wat kan ik zelf doen?

Ach, dit weet je best wel hoor: zorg voor een goed geïsoleerd huis met energiezuinige apparaten. Kies voor groene stroom en probeer na te denken over wat het gebruik van brandstof bij autorijden en vliegen betekent. Dat soort dingen. Gewoon je gezonde verstand gebruiken : )