doelgerichte focus

In Timer, doelgerichte focus helpt

Een In Time persoon is zich van iedereen het minst bewust van tijd. Ze kan er heerlijk in verdwijnen en er ook vreselijk in verdwalen. Ze zal sneller vergeten om iets te doen en komt vaak (veel) te vroeg of (veel) te laat.

Hey In Timer, wat zijn jouw doelen voor de komende periode? Zoals je hebt kunnen lezen gaat het de komende maand in de Planningwize momentjes over Focus. En dan gaat het om de focus op de dingen die je wilt bereiken; de komende weken, maanden of in het jaar dat voor ons ligt. 

Voor jou kan dat wel een "dingetje" zijn. Jij gaat over het algemeen liever mee met de flow. Maar ja, de werkelijkheid is nou eenmaal dat je met die flow niet altijd bereikt wat je echt zou willen. Of wat nodig is. Als je situatie niet is zoals jij die zo graag zou willen, vooral als het gaat om gezondheid, werk of geld, dan kan dat voor veel stress zorgen. Terwijl je je liever voelt zoals die dame hiernaast: blij, voldaan, sterk.

doelen halen

Doelen geven een bepaalde druk

Ik weet dat het stellen van doelen -  zeker met een tijdslimiet - een bepaalde druk geeft die jij niet zo fijn vindt. Ik herken dat: ik ben grotendeels ook een In Timer. Maar die druk is wel nodig als we iets willen bereiken. Zoals ik je al heb verteld, heb ik zelf gekozen voor drie doelen waaraan ik de komende drie maanden ga werken. Het is niet zo dat dat het enige is waar ik mee bezig ben hoor. Ik schrijf momenteel deze blog; heel leuk, fijn en nuttig, maar niet passend bij de drie focusdoelen. En ik ben gisteren begonnen met een haak-projectje 🙂 
Maar in mijn hoofd ben ik wel gefocust op dat wat mijn drie doelen mij gaan opleveren: een gezonder, fitter lijf en meer omzet. Beide zijn nu even echt het hardst nodig. En dat motiveert mij om er vol voor te gaan.

De belangrijkste tip voor doelgerichte focus

Zorg voor heldere, hoge maar wel enigszins haalbare doelen en maak vooral aan jezelf duidelijk wat het jou oplevert en waarom dit nu echt belangrijk voor je is. Een vision board, waar ik het in mijn vorige blog over had, kan enorm goed voor je werken. 

Moet je nu je doelen strak in de tijd uitzetten en in je planner zetten? Het kán je helpen om te bedenken wat je achtereenvolgens wilt gaan doen om je doelen te behalen. Maar dat hoeft niet. Ik doe dat zelf alleen maar met een paar deeltaken die ik minder snel uit mezelf zou gaan doen, maar die wel echt gedaan moeten worden. Belangrijk is dat het goed voelt, maar dat je het wél gaat doen.

Neem de vorige adviezen (bijvoorbeeld die over uitstelgedrag) ook mee en ga aan het werk met je doelen. Met doelgerichte focus en inzicht in jezelf gaat het je lukken!

Succes met plannen!
Elvira

doelgerichte focus