Over Elvira


Elvira Pont

En wie ben jij dan wel?

Ik ben Elvira Pont. Voorheen (lang geleden!) was ik basisschoolleerkracht. Daarna ben ik Remedial Teacher, dyslexiespecialist, psychodiagnostisch specialist en NLP master geworden om meer te begrijpen over de psychologie achter leren en leergedrag.
In 2002 startte ik met Obalo, mijn praktijk voor remedial teaching. En in 2018 begon ik - daarnaast - met Planningwize. Veel van onze leerlingen (ik doe dit werk al lang niet meer alleen) hebben problemen met plannen, met het inschatten van tijd en met het ordenen van informatie. En veel van hun ouders herkennen dat ook! Daarom besloot ik volwassenen ook te gaan helpen: met planners, tips, adviezen, coaching en online trainingen. 

"Waarom kun jij mij wél helpen, Elvira?"

Geloof mij: ik weet waar jij tegenaan loopt! In de jaren dat ik werk als ondernemer heb ik bijna alle moeilijkheden met plannen zelf ervaren dus ik weet echt hoe je je voelt. Inmiddels weet ik wat jij nodig hebt en waar de ruimte zit om iets op je eigen manier te doen.
Ik begrijp je en weet dat het geen kwestie is van "gewoon wat meer doorzettingsvermogen" of een paar simpele trucs.


Het probleem:

Je hebt teveel te doen, te weinig tijd en vooral: te weinig grip op alles wat je moet en wilt doen. Je voelt je steeds gehaast en opgejaagd en hebt nog steeds het gevoel dat je niet klaar bent.

Je hebt al van alles geprobeerd, maar: “Een planning werkt niet voor mij. Alle tips die ik ooit heb gekregen werken gewoon niet. Ze passen niet bij mij.”  Herken je dat? Je wilt nu eindelijk eens echt overzicht in je tijd en rust in je hoofd...

De oplossing:

Het begint met een echt goede planner. Of dat nou een map is of een blok, A4 of A3, het moet eenvoudig zijn, met ruimte voor de belangrijkste stappen en de dagen in een lijn.

En je planning moet eigenwijs zijn: geen trucjes die je hoorde van iemand die goed kan plannen... nee, je planning moet passen bij jouw valkuilen en wat je juist wél goed kunt. 

En daar help ik je bij!


Samen komen we tot een eigenwijze planning. Een manier van plannen op jouw eigen manier, die past bij jouw sterke kanten en valkuilen. Zodat je echt overzicht hebt, grip hebt op je tijd en je met focus op je doelen succesvol kunt zijn in je werk en privéleven.

Succes met plannen!

Elvira