Over Elvira

elvira
Ik help (vooral) vrouwelijke ondernemers om succes te hebben door een eigenwijze planning waar zij zich wél aan kunnen houden.

Vlog over stap 2 Hey, ik ben Elvira. Ik wil jou helpen om een effectieve planning te maken, maar dan op jouw eigen(wijze) manier. Zodat je minder stress hebt, en wel de dingen gedaan krijgt die voor jou belangrijk zijn.

Het heeft mij jaren gekost om te begrijpen waarom het mij steeds maar niet lukte. Ik probeerde alle ballen in de lucht te houden: gezin, bedrijf, sociaal leven… Het was lastig en ik vergat veel. Vooral de afspraken zonder regelmaat, zoals de pedicure.  

Ik ging krampachtig nóg beter mijn best doen om nóg meer te structureren en paste alle tips en trucs toe van mensen die hier helemaal geen moeite mee hadden. Gek genoeg werkte dit voor geen meter. Ik dacht dat het aan mij lag, dat ik iets belangrijks miste. Ik kreeg paniekaanvallen en werd steeds minder gelukkig.

Maar op enig moment vielen de dingen samen: ik volgde een masteropleiding over bijzonderheden in de informatieverwerking van het brein en mijn oudste zoon bleek ADD te hebben. En in beide herkende ik mij enorm!

Intussen werkte ik al jaren met kinderen en jongeren die op school bij het leren moeite ondervinden. Ik ben van oorsprong namelijk basisschoolleerkracht, heb mij daarna geschoold tot Remedial Teacher en psychodiagnostisch specialist en ben in 2001 met een eigen praktijk (Obalo) gestart.
Vooral de jongeren bleken opvallend vaak soortgelijke bijzondere breinen te hebben als die van mij. Ze voelden zich door mij begrepen en samen gingen we op zoek naar manieren om daar meer grip op te krijgen.  

Er kwamen intussen ook steeds meer vragen van volwassenen met dezelfde problemen en frustraties ten aanzien van plannen en tijd als ik had gehad. 

Voor mij is het het mooiste moment als iemand zich eindelijk begrepen voelt. Veel mensen blijken een partner te hebben die wat dit betreft hun tegenpool is. Dit is in het dagelijks leven wel prettig (want de structuur van de partner helpt hen wel), maar het begrip van de partner is vaak ver te zoeken.

Zo had ik een dame aan de telefoon die belde voor haar zoon. Maar al snel ging het over haar zelf en waar zij tegenaan liep. Het emotioneerde haar enorm dat er eindelijk iemand was die haar begreep! En die haar kon vertellen dat ze er gewoon op een andere manier mee om kon leren gaan.

Mijn fascinatie voor tijd en plannen is omgeslagen in een missie: ik wil ervoor zorgen dat jij minder last hebt van planproblemen; dat je kunt overzien wat je moet doen, daar geen stress meer van hebt en tevreden bent over alles wat je – op tijd – voor elkaar krijgt. Dat je tijd en geld bespaart door een goede planning. En dat je daardoor toekomt aan jezelf en voor alles wat belangrijk voor je is.

Bij plannen spelen heel veel breinfuncties een rol. Het kunnen starten met een taak bijvoorbeeld, of het kunnen inschatten en overzien van tijd. En vergeet ook je (werk-)geheugen niet! Niet iedereen is even sterk in al die functies. Daarom werken “simpele” tips van je partner, collega’s of vrienden – hoe goed bedoeld ook – niet. En voel je je er ook niet prettig bij: het pást eenvoudigweg niet bij je.

Wat wel werkt is een eigenwijze planning. Waarbij je eerst analyseert waar jij wel en niet zo goed in bent. Wat je graag zou willen en wat bij je past. Met die kansen en valkuilen kun je dan je eigen(wijze) planning maken. En omdat die wél bij je past, gaat het je lukken. Echt waar. Het enige wat jij hoeft te doen is meebewegen.

Dan help ik jou met:

  • Een gratis test die inzicht geeft in jouw plangedrag
  • Hulpmiddelen (gratis en in de shop) die je naar jouw hand kunt zetten, zodat ze voor jou gaan werken
  • De Planningwize Academy, waar je kunt leren wat voor jou werkt en waar je eventueel zelfs persoonlijke begeleiding kunt krijgen

In mijn adviezen, hulpmiddelen en begeleiding maak ik gebruik van wetenschappelijk onderbouwde modellen over de werking van het brein, zoals de executieve functies en werkgeheugenmodellen zoals die van Baddeley. Ook baseer ik veel van mijn adviezen op de primaire representatiesystemen en tijdlijnprincipes vanuit NLP. Tenslotte neem ik ook mijn kennis vanuit de leerpsychologie mee, ten aanzien van het ordenen en opslaan van informatie.
Dit alles vormde de basis van mijn eigen methode: Succes met een ‘Eigen Wijze’ planning.

speeltijdEen onderdeel van die methode is “speeltijd”. Mijn “speeltijd” vul ik met zingen, muziek luisteren, kletsen met vrienden, heerlijk een terrasje pakken of een lekker boek lezen. Ik geniet van mijn (grote) kinderen en mijn kat en 2 labradoodles. Wat doe jij in je “speeltijd”? Kom je er wel genoeg aan toe?

Mocht je een eerste stap willen zetten, doe dan de gratis test (zie hiernaast). Kijk gerust ook eens rond tussen de tips en planners op deze site. En heb je meer hulp nodig? Een training of meer persoonlijke begeleiding? Neem dan even contact op zodat we even kunnen praten over waar je tegenaan loopt en hoe ik je eventueel zou kunnen helpen.

Succes met plannen!
Elvira

PS: Je kunt mij vinden op LinkedIn; connecten vind ik altijd leuk. En volg je Planningwize al op Facebook, Instagram of Twitter?

Het begint met inzicht in jouw plangedrag.

Doe de gratis test

Je ontdekt wat jouw valkuilen zijn en wat jou gaat helpen. En daarna ontvang je ook mijn artikelen en tips voor een succesvolle planningADHD doelen doelgericht In Time inzicht jongeren kernwaarden Marit ordenen plannen planning prioriteiten puber responsinhibitie schijf van vijf scholier school stap stap2 taakinitiatie tijd tijdsbesef to-do-lijst todo uitstelgedrag

 

Geef een reactie