Wie ben ik

Een Stukje Over Mij

Weet jij hoeveel mensen op de een of andere manier moeite hebben met plannen?

Ik ook niet. Maar ik weet wel dat het er heel veel zijn. Ik spreek bijvoorbeeld vaak ondernemers en ZZP-ers en eigenlijk zegt iedereen hetzelfde: “ik moet zó veel doen, ik heb geen overzicht in alles, ik ben altijd druk”. Vooral als er ook nog sprake is van andere verplichtingen, zoals een gezin of bestuurstaken.

 

Ik ben er zelf ook zo een: een ondernemer met een goedlopende praktijk voor Remedial Teaching en orthopedagogiek, met een vrouw of 10 in dienst, met een gezin met bijna volwassen kinderen, en met allerlei vrijwillige (bestuurs-)taken daar nog omheen. En eentje die altijd moeite had met tijd en plannen.

 

 

 

Plannen en tijd

 

In onze maatschappij heb je toch wel een probleem als dat je talent niet is. Daarom ging het mij steeds meer fascineren: hoe komt het dat mensen – zoals ik zelf – daar zoveel moeite mee kunnen hebben, wat zijn de gevolgen en vooral: wat kun je eraan doen?

In mijn praktijk (Obalo in Raalte) helpen we wekelijks heel veel kinderen die hulp nodig hebben bij het leren. Een heel aantal is scholier, voor wie vooral het plannen het grootste probleem is. Ik heb daar in de loop van de jaren goed geleerd wat wel en niet voor ze werkt en waarom een planning máken niet hetzelfde is als een planning vólgen.

 

Oplossingen bleken – op losse tips na als “maak een strikte planning en houd je eraan” – opmerkelijk schaars. En dat terwijl belangrijkste conclusie bleek te zijn dat een planner op zichzelf er niet voor zorgt dat je planproblemen verdwijnen.

 

 

 

 

Oplossen

 

De fascinatie is omgeslagen in een missie: ik wil ervoor zorgen dat jij minder last hebt van planproblemen; dat je kunt overzien wat je moet doen, daar geen stress meer van hebt en tevreden bent over alles wat je – op tijd – voor elkaar krijgt. Dat je tijd en geld bespaart door een goede planning. En dat je daardoor tijd hebt voor jezelf en voor alles wat belangrijk voor je is.

 

 

 

 

Ei van Columbus

 

Het Ei van Columbus bestaat niet: er is niet één enkele oplossing voor iedereen met planproblemen.

Bij plannen komen namelijk heel veel (cognitieve) vaardigheden kijken en je bent nooit in alle vaardigheden even goed of slecht. Deze vaardigheden komen voorbij in de uitleg, adviezen en tips die ik geef. Maar vier van die vaardigheden liggen – als je er niet goed in bent –  aan de basis van je problemen. En die vormen dan ook meteen de stappen die nodig zijn om de problemen op te lossen. Dit zijn ze:

 

  1. tijd kunnen doorzien en ordenen (inzicht)
  2. doelgericht kunnen werken (focus)
  3. denkstappen kunnen maken (stap)
  4. flexibel kunnen omgaan met veranderingen (flexibel)

 

Voor het oplossen van planproblemen heb jij nodig:

 

  1. Hulpmiddelen die je naar jouw hand kunt zetten, zodat ze voor jou gaan werken.
  2. Het aanpassen van je gedrag. Sorry. Maar gelukkig is dat best te doen als je weet hóé.
  3. Doorzettingsvermogen. Eventueel met een beetje hulp daarbij.

 

 

 

Met Planningwize ga ik je op elk punt helpen. Zodat jij, met een overzichtelijk en uitvoerbaar plan, dingen op het juiste moment doet, met rust kunt overzien wat je wilt en moet doen en de dingen doet die écht belangrijk voor je zijn.

 

Elvira

[os-widget path=”/planningwize/mijn-idee” of=”planningwize” comments=”false”]

[socialpoll id=”2503414″]

Eigen-wijze
Hulpmiddelen

Een goede planning start met een goede planner. Een die bij jou past; een beetje eigenwijs dus. Daarom maakt Planningwize planners waar over na is gedacht, maar waar je altijd ook je eigen draai aan kunt geven.

Planningwize
Expertise

Om echt goed te kunnen leren omgaan met planning en tijd, is het handig te weten welke vaardigheden erbij komen kijken en waar jij niet of juist wel goed in bent. Een beetje theorie, zelfkennis, ervaringen en praktische tips.

Persoonlijke
Coaching

Als plannen je stress geeft, of als het je maar niet goed lukt om je eraan te houden, dan kun je veel hebben aan een plan-coach, die je van een afstand aanmoedigt, je bevestiging geeft of een duwtje in de goede richting.

Verlanglijst 0
Bekijk verlanglijst Verder winkelen