Stap 2: Jouw kostbare tijd

Bij stap 1 heb je ontdekt welk type planner jij bent (stap 1 gemist? Klik HIER!), wat je valkuilen zijn en je sterke kanten. En bij stap 2 ga je bedenken wat jouw doelen eigenlijk zijn. Wat wil je bereiken in het leven? Wat wil je op korte termijn bereiken?

Dat lijkt een open deur, maar we besteden allemaal enorm veel tijd aan dingen die eigenlijk helemaal niet zo belangrijk zijn. Aan dingen die je gewoon toevallig overkomen. Tijdvulling. Dat wil je natuurlijk niet. Je wilt dat je je tijd, die kostbaar is, zo goed mogelijk besteedt.

Dat betekent dat je moet gaan bedenken welke 5 dingen de moeite waard zijn om jouw tijd aan te besteden. Dat kan zijn een bepaalde hobby die heel erg belangrijk is voor je. In de meeste gevallen zal dat ook zijn: vrienden en familie. Maar het kan van alles zijn. Misschien vind je je werk wel het allerbelangrijkste en staat dat op één. Het kan ook zijn dat je aan je gezondheid en aan je lijf wilt werken. Maar bedenk waar jij nou écht je tijd aan wilt besteden. Dat is – binnen stap 2 – de eerste stap die je moet gaan zetten.

Daarnaast heb je per week ook nog doelen die je wilt gaan behalen. Stel dat je werk heel erg belangrijk is voor je of je bent net begonnen met een bedrijf, dan wil je waarschijnlijk binnen deze week al wel omzet gaan maken. Alles wat je doet, moet daar dan ook in het teken van staan; moet daar mee te maken hebben, daarnaar leiden. Want anders ben je alleen maar bezig met “ruis”. Dat is zonde.

Ik heb een “schijf van 5” gemaakt, die kun je invullen, waarbij je al een beeld krijgt van de 5 belangrijkste dingen in je leven. Je kunt hem HIER gratis downloaden.
En als je die nou steeds bij je planning bewaart, en elk keer checkt of alles wat je wilt doen daarbij past, dan ben je al een heel eind op weg.

En vind je het nou echt heel moeilijk om een “top 5” te maken? Lees het boek “The Big Five For Life” van John Strelecky eens of kijk op https://www.bigfiveforlife.nl/

Succes met plannen!
Elvira