visual timer

De Visual Timer App, is dat wat?

visual timer

Als je het lastig vindt om tijd in te schatten, kan een timer je helpen. Ik vertelde je al over de “pomodori-techniek”. Die is gebaseerd op een kookwekker, maar zelf kan ik écht niet tegen het getik van zo’n ding. Gelukkig zijn er veel apps die een beter alternatief zijn. Om je een beetje te helpen bij het zoeken in de app-jungle, zet ik de komende weken steeds een review van een timer app op de site. Ik start met de Visual Timer.


De Visual Timer is een app die veel lijkt op een keukenwekkertje: je stelt de minuten in, de timer telt af en laat een geluidje horen als de tijd om is. Niet zo spannend dus, en dat is meteen wat ik er zo fijn aan vind: geen toeters en bellen waar je toch niks mee doet.


Je stelt de tijd in door de klok op je scherm te verschuiven en de klok loopt terug zodat je goed kunt zien hoeveel tijd je nog over hebt voor je taak. Je kunt vaste “timers” opslaan, bijvoorbeeld voor een taak die je normaal gesproken 30 minuten kost. Die kun je nog een apart kleurtje geven ook. Er zijn niet veel kleuren om uit te kiezen; dat kan een minpuntje zijn. Maar een uitgebreid kleurensysteem is ook weer niet verstandig, dus door de beperkte hoeveelheid kleuren zul je daarin niet verzanden. Ik weet dat er mensen zijn die het liefst elke taak een eigen kleur willen geven en dan ook nog in hun huisstijl-kleuren. Leuk om mee bezig te zijn, maar niet erg taakgericht ?
Je kunt een eigen geluid kiezen of het geluid uitzetten en tenslotte ook nog kiezen voor een witte of zwarte achtergrond. That’s it!


Deze timer bevalt mij uitstekend, omdat de tijd – zoals de naam al verklapt – visueel wordt weergegeven én omdat hij supersimpel is in (en bij) te stellen. 


Conclusie:

De Visual Timer app krijgt van mij een dikke 9.

Gebruiksvriendelijkheid: 10
Aanpasbaarheid: 8
Mogelijkheden: precies goed